Recreatie

Park spoor Noord

Park Spoor Noord

Park Spoor Noord, een nieuw park in Antwerpen. Dit was het vroegere rangeerstation voor het havenverkeer… Een deel van de oude gebouwen zijn nog intact. Eén van hen is “de shelter”, hier is in de zomer een zomerbar genaamd “Cargo”. Daar is deze mooie fontein te vinden… In de winter is er een winterbar, allerlei activiteiten, exposities, ruimte om te skaten, leuke sfeer, op loopafstand van het appartement.

Bridge Antwerp North

Fietsbrug Antwerpen Noord

Voetgangers en fietsers kunnen nu via de Parkbrug van het Eilandje naar Park Spoor Noord en omgekeerd. Langs de kant van het Eilandje rust de Parkbrug op de London Tower, aan de kant van Park Spoor Noord rust de brug op het kopgebouw van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. De brug is met haar niet-alledaagse vorm een opvallende toegangspoort tot het noorden van de stad.

The underpass

De Voetgangerstunnel

De Sint-Annatunnel – of Voetgangerstunnel, zoals de Antwerpenaars hem noemen – werd in 1933 geopend. Zowel op rechter- als op linkeroever kan je de tunnel nog steeds betreden via de authentieke houten roltrappen, die bij de opening een waar unicum waren.

NL